Ergocoach kinderopvang

Training ergocoach in de kinderopvang

Ergocoaches zijn teamleden die naast hun uitvoerende taken de verantwoordelijkheid hebben voor de preventie en vermindering van fysieke belasting binnen de organisatie of afdeling. Hun aandacht gaat niet alleen uit naar het tillen van kinderen, maar ook naar andere factoren die invloed hebben op de  fysieke belasting.

De cursist leert om op een coachende en stimulerende wijze samen met collega’s fysiek belastende arbeidssituaties te analyseren, oplossingen te bedenken en deze oplossingen te implementeren. De cursist leert draagvlak in de organisatie te creëren voor gezond werken.

Inhoud

De onderwerpen die aan de orde komen zijn het tillen/dragen van kinderen en materialen, verschonen, zitten, inrichting, leren herkennen van risico’s, leren observeren, motiveren van collega’s in het gezond werken, omgaan met weerstand van collega’s,  coachingsvaardigheden.

Resultaat

Na afloop van deze opleiding kan de deelnemer aan de slag als Ergocoach in de kinderopvang. De deelnemer beschikt over de kennis en vaardigheden om:

  • fysiek belastende situaties te signaleren, in kaart te brengen en te analyseren;
  • voor deze situaties samen met collega’s oplossingen te vinden;
  • advies te geven aan collega’s op het gebied van fysieke belasting;
  • draagvlak te creëren;
  • de grenzen van eigen kennis en vaardigheden in te schatten en een expert in te schakelen.

Werkwijze

Interactieve cursus, waarbij de theorie wordt afgewisseld door praktijkoefeningen, waarin de deelnemers verschillende problemen krijgen voorgelegd. De deelnemers werken een ergonomisch knelpunt, afkomstig uit de eigen organisatie, uit. Aan het einde van de cursus presenteren zij deze uitwerking.

Duur: 3 dagdelen

Incompany:  Offerte op aanvraag, info@ergon-advies.nl

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12 deelnemers